Link-uri sponsorizate

Chiftelute marinate din dovlecei




2409 vizualizari
Chiftelute marinate din dovlecei 2017
Link-uri sponsorizate
Ingrediente:
- 4 dovlecei potriviti
- 100 g cascaval
- 3 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 2 oua
- 2 linguri marar
- 400 ml pasta de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 1 pahar cu vin alb
- piper negru boabe
- piper negru proaspat macinat
- sare
- ulei pentru prajit

Cum se prepara chiftelutele marinate din dovlecei:
Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare, presara-i cu sare si lasa-i cinci minute. Stoarce-i de apa si amesteca-i cu cascavalul ras, ouale si faina.
Adauga mararul si pesmetul, potriveste de sare si piper. Amesteca din nou si formeaza chiftele mai maricele. Prajeste chiftelele in baie de ulei incins, cate doua minute pe fiecare parte sau pana se auresc frumos.
Intre timp, pune pe foc o cratita mai maricica, in care torni pasta de rosii, o lingura cu ulei, vinul, piperul boabe si foaia de dafin. Lasi sa clocoteasca, apoi adaugi chiftelele. Mai lasi impreuna zece minute, la foc mic. Se serveste cu patrunjel verde tocat.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu