Link-uri sponsorizate

Celulita simptomele celulitei si tratamente pentru celulita


10050 vizualizari
Celulita simptomele celulitei si tratamente pentru celulita 2017
Link-uri sponsorizate
Celulita este o alterare a tesutului conjuctiv ca urmare a acumularii grasimi in adipocite si are ca urmare imbatranirea tesutului prin actiunea glucozei asupra fibrelor de colagen si elastina, tulburari la nivelul circulatiei limfatice si sanguine, care favorizeaza retentia de apa si toxine.

In mod frecvent celulita afecteaza membrele inferioare, dar poate sa apara in orice regiune a corpului. Primele somptome ale celulitei sunt roseata si durerea localizata la o zona a pielii. Aceste simptome sunt cauzate atat de bacteriile responsabile de infectie, cat si de reactia organismului, in scopul de a opri infectia. Pielea infectata devine fierbinte, usor umflata si se prezinta asemenea unei coji de portocala.

Celulita se imparte in trei stadii:

Stadiul 1. Celulita Flasca: depunere usor deformata a liniei corporale, pliul cutanat se deplaseaza cu usurinta, aspectul "coaja de portocala" este insesizabil cu ochiul liber, ci numai cand formam pliul cutanat.

Stadiul 2. Celulita Compacta: depuneri pe coapsa-externa in special fese, zona abdominala. Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este usor dureroasa la palpare, denivelari vizibile ale tegumentului.

Stadiul 3. Celulita Fibroasa-Edematoasa: depuneri inestetice, pielea are un aspect de "valuri". Depozitele de celulita sunt evidente cu aspect de noduli.

Tratamentul pentru celulita cu antibiotice, din timp, poate preveni raspandirea infectiei in sabge sau organe. In cazurile usoare de celulita, antibioticele sunt administrate pe cale orala. In schimb, in oricare dintre urmatoarele situatii, antibioticele sunt administate pe cale intravenoasa:
- infectia este severa
- pacientul este copil sau varstnic
- infectia afecteaza regiuni existente de piele

In acest caz, tratamentul necesita spitalizarea pacientului, tinut sub observatie stricta.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu