Link-uri sponsorizate

Ce este o doula Cum poate ajuta o mamica


2811 vizualizari
Ce este o doula Cum poate ajuta o mamica 2017
Link-uri sponsorizate

Multe mamici nu stiu ce este o doula. De aceea m-am gandit sa clarific cum v-ar putea ajuta o doula si ce rol ar avea in timpul nasterii.

Rolul doulei este de a va ajuta sa aveti cea mai multumitoare experienta a nasterii. Ea este instruita si experimentata in sustinerea mamicilor si a partenerilor lor in timpul nasterii. Doula va ramane alaturi de mamica inca din timpul travaliului si pana la 2-3 ore dupa ce naste. Va ajuta in felul in care va doriti sa fiti ajutata.

Daca doriti ca partenerul de viata sa fie aluri de dumneavostra in timpul nasterii doula va va oferi sfaturi in privinta masurilor de calmare si a modurilor de a stimula progresia travaliului.
Doula asigura o pereche de maini in plus, si totodata va ajuta si partenerul daca acesta va dori sa ia o pauza. Daca nu aveti un partener sau daca acesta nu doreste o prea mare responsabilitate, doula poate fi principalul sustinator.

Ingrijirile oferite de o doula la nastere au fost asociate cu imbunatatirea parametrilor post-partum, precum si reducerea depresiei postnatale, evaluari mai bune de catre mama a temperamentului, aspectului, sanatatii si abilitatii nou-nascutului, succes mai mare a alaptarii si o satisfactie mai mare in privinta experientei nasterii.
In incercarea de a explica aceste beneficii oferite de doula, cercetatorii afirma ca aceasta ajuta femeile sa se simta mai confortabil, ocrotite si mai bine ingrijite, deoarece raman langa ele pe toata durata travaliului si nu au alta responsabilitate in afara de a mentine confortul fizic si starea de bine emotionala a femeii. Teama si stresul sunt diminuate in prezenta unei doula.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu