Link-uri sponsorizate

Ce este ADHD


2061 vizualizari
Ce este ADHD 2017
Link-uri sponsorizate
ADHD inseamnă Deficit de Atentie sau Tulburare Hiperkinetica si este una dintre cele mai frecvente afectiuni comportamentale intalnite atat la copii cat si adolescenți. Studiile arată că un procent de 5% din copiii de varsta scolara prezinta simptome ADHD (1-2 din copiii dintr-o clasă de 30).
La unii copii simptomele ADHD pot disparea odată cu inaintarea in varstă, insa in jur de 60% pot prezenta simptome si la varsta adultă.

Cum se caracterizeaza un copil ce sufera de ADHD?

Copii care sufera de hiperactivitate cu deficit de atentie - ADHD - sunt agitati in permanenta, miscari dezordonate ( nu pot sa stea cuminti in banca, isi misca mainile, picioarele, deranjeaza colegii de clasa), vorbesc neintrebati, intrerup profesorul cand acesta vorbeste, raspund inainte ca profesorul sa termine intrebarea, nu au rabdare, se integreaza greu in colectiv, agitati, uita sa isi faca temele, se antrenează cu dificultate intr-o activitate impusă, nu sunt atenti cand cineva le vorbeste.

Principalele trasaturi ale ADHD:
- agitati,
- nu se pot concentra,
- impulsivi,
- nu sunt atenti.

Deoarece toţi copii se comportă uneori astfel, diagnosticul de ADHD poate fi stabilit unui copil numai de către un specialist.
ADHD afectează sexul masculin mai mult decat pe cel feminin.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu