Custom Search
Tandarica Altfel  un Festival pentru toate gusturile, pentru toate varstele

Casuta Din PadureDISTRIBUITI Distribuiti pe Facebook, Google+ si Twitter
2385 afisari Afisarile articolului
Casuta din padure 2015
Link-uri sponsorizate

Povestea Casuta din padure - de Fratii Grimm

A fost odata un taietor de lemne tare nevoias, si taietorul asta traia cu nevasta si cele trei fetite ale lor intr-un bordei, la marginea unui codru unde arareori calca picior de om. Si intr-o dimineata, inainte de-a pleca la lucru, ca de obicei, taietorul ii spuse nevestei:
        - Cand s-o face de amiaz, trimite-mi pe fata cea mare in padure, cu merinde, ca altminteri n-o sa pot mantui lucrul. Si ca nu cumva sa se rataceasca, mai adauga el, o sa iau cu mine punga asta de mei si o sa presar boabele pe tot drumul.
        De indata ce vazu soarele stralucind sus pe cer, deasupra padurii, fata cea mare porni la drum cu o oala plina cu ciorba. Dar vrabiile de camp si de padure, ciocarliile, cintezoii, mierlele si eretii ciugulisera de mult boabele de mei. Asa ca fata nu mai putu sa dea de urma drumului. O porni atunci la intamplare si merse ea asa, pana ce amurgi si se intuneca de-a binelea. Copacii fosneau in intunericul noptii, bufnitele scoteau tot soiul de tipete si pe fata incepu s-o prinda frica. Deodata zari in departare o raza de lumina scanteind printre pomi.
        Acolo trebuie ca e vreo asezare de oameni, gandi ea; si-mi spune inima ca nu m-or lasa pe seama fiarelor si s-or indura sa-mi dea adapost peste noapte Si se indrepta, increzatoare, spre lumina aceea. Curand se afla in fata unei casute cu ferestrele luminate. Batu la usa si un glas aspru ii raspunse dinauntru: Intra! Fata pasi in tinda intunecoasa si batu la usa odaitei. Dar intra o data!, striga acelasi glas aspru.
        Si cand deschise usa, fata vazu sezand la o masa un batran alb ca neaua, impovarat de ani. Mosneagul isi tinea obrazul sprijinit in maini si barba lui alba se revarsa peste tablia mesei, pana aproape de pamant. Langa vatra se odihneau trei fapturi: o gainusa, un cocosel si o vaca baltata. Fata ii povesti batranului toate cate i se intamplasera si-l ruga sa-i dea adapost peste noapte. Batranul se intoarse atunci catre cele trei fapturi si le zise:
                                Gainusa mea balaie,
                                Cocosel cu mandre straie,
                                Si tu, vaca mea baltata,
                                Raspundeti fetei pe data!
Ducs!, raspunsera ele si, pesemne, in limba lor, asta inseamna Sa-i facem pe voie!, caci batranul vorbi mai departe:
        - La noi o sa gasesti cate nu gandesti si toate din plin; du-te afara la vatra si pregateste-ne ceva pentru cina!
In bucatarie, fata gasi atatea, c-ar fi avut cu ce sa indestuleze o omenire intreaga. Se apuca ea de gati o mancare sa-ti lingi degetele, nu alta, dar la cele trei fapturi nu se gandi defel. Aduse dupa aceea la masa o strachina plina varf cu bucate, se aseza langa batranul cel coliliu si manca pana ce-si potoli foamea. Dupa ce se satura de-a binelea, il intreba pe batran:
        - Ei, acu is obosita; unde gasesc un pat sa ma culc?
Cele trei fapturi raspunsera intr-un glas:
                                Cu el ai mancat,
                                Cu el ai baut,
                                Dar gandul la noi nu ti-a fost.
                                Cata-ti dar singura loc de-adapost!
Atunci batranul grai:
        - Urca treptele astea si o sa dai de-o odaie cu doua paturi; scutura-le bine si asterne pe el cearsafuri curate, ca viu si eu indata sa ma culc.
        Fata urca treptele si dupa ce scutura paturile si le primeni se intinse intr-unul, fara sa-l mai astepte pe batran. Dupa putin veni si batranul cel alb ca neaua. Si cand vazu ca fata e cufundata intr-un somn adanc, deschise o usita in podea si-i dadu drumul in pivnita.
Seara, tarziu, taietorul de lemne se intoarse acasa si-o lua la rost pe nevasta-sa ca l-a lasat sa flamanzeasca toata ziua.
        - Nu-s vinovata cu nimica, raspunse femeia. Fata a plecat cu pranzul, asa cum ne-am inteles, dar pesemne ca s-o fi ratacit; maine o sa se inapoieze acasa, n-ai grija!
A doua zi, taietorul se scula inainte de revarsatul zorilor si cand fu sa plece ii spuse nevesti-sii sa-i trimita mancarea cu fata cea mijlocie.
        - O sa iau cu mine o punga cu linte, o linisti el; boabele de linte sunt mai mari decat cele de mei, asa ca fata o sa le poata vedea mai usor si n-o sa mai rataceasca drumul, ca soru-sa.
Cand veni vremea pranzului, fata cea mijlocie porni si ea cu mancarea in padure, dar nu gasi pe drum nici urma de linte. Ca si-n ajun, o ciugulisera pasarile codrului, de nu mai ramasese macar un bob. Fata rataci in padure, pana se innopta, si nimeri si ea la casuta batranului. Acesta o pofti sa intre inauntru si, de cum pasi pragul, fata il ruga pe unchias sa-i dea ceva de mancare si s-o adaposteasca peste noapte.
        Batranul cu barba alba se adresa din nou celor trei fapturi:
                                Gainusa mea balaie,
                                Cocosel cu mandre straie,
                                Si tu, vaca mea baltata,
                                Raspundeti fetei pe data!
Cele trei fapturi raspunsera iarasi Ducs! si toate se petrecura ca si cu o seara inainte: fata gati niste bucate sa-ti lingi degetele, nu alta; manca si bau cu batranul, dupa pofta inimii, dar nu se ingriji catusi de putin de animale. Cand intreba unde ar putea sa-si gaseasca un culcus pentru noapte, ele ii strigara drept raspuns:
                                Cu el ai mancat,
                                Cu el ai baut,
                                Dar gandul la noi nu ti-a fost.
                                Cata-ti dar singura loc de-adapost!
De indata ce fata adormi, intra si batranul in odaie; o privi cu luare-aminte, clatina din cap si, deschizand usita cea tainica, o lasa si pe ea sa cada in pivnita.
        A treia zi dimineata, taietorul de lemne ii spuse nevesti-sii:
        - Astazi sa-mi trimiti mancarea cu fata cea mica; ascultatoare si cuminte cum o stiu, sunt sigur c-o s-o tina numai pe drumul drept, nu ca surorile ei, care nu pot sa stea o clipa locului, de parc-ar fi niste zvapaiati de bondari!
Dar nevasta-sa nici nu voi sa auda:
        - Vrei sa-mi pierd si copilul cel mai drag?
        - Fii fara grija, ii raspunse el; fata n-o sa se rataceasca, caci e cuminte si desteapta. Dar vorba ceea: Paza buna trece primejdia rea, asa ca tot am sa iau niste mazare, s-o presar pe drum; boabele de mazare sunt mai mari decat cele de linte si-i vor arata calea adevarata.
Dar cand mezina ajunse in padure, nu gasi nici macar un bob de mazare, caci porumbeii isi umplusera de mult gusile cu ele, asa ca nici ea nu mai stiu incotro s-o apuce. Ratacea de colo-colo si nu-si gasea o clipa de liniste, gandindu-se ca bietul taica-sau o sa flamanzeasca din pricina ei si ca maica-sa o sa se tanguie amarnic daca s-o intampla ca nici ea sa nu se mai intoarca acasa.
        Cand se innopta de-a binelea, numai ce zari si ea luminita scanteind printre pomi si, luandu-se dupa ea, ajunse la casuta din padure. Se ruga frumos de batran sa-i dea adapost peste noapte si omul cu barba alba se adresa si de asta data celor trei fapturi:
                                Gainusa mea balaie,
                                Cocosel cu mandre straie,
                                Si tu, vaca mea baltata,
                                Raspundeti fetei pe data!
Ducs!, raspunsera ele. Atunci fata se apropie de vatra langa care stateau animalele si le dezmierda dragastos; mangaie gainusa si cocoselul, netezindu-le penele lucioase, iar pe vaca cea baltata o scarpina intre coarne.
        Si dupa ce, ascultand de indemnul batranului, gati o ciorba strasnica si aduse castronul pe masa, isi zise: Oare se cade ca eu sa ma indestulez cu de toate, iar bietele animale sa nu capete nimic? Ca doar in casa asta gasesti cate nu gandesti, si toate din plin. Nu s-ar cuveni ca mai intai sa ma ingrijesc de animale? Iesi afara, dupa orz, si-l presara pe dinaintea gainusei si a cocoselului, iar pentru vaca aduse un brat bun de fan aromat.
        - Mancati cu placere, dragele mele animale, le imbie fata, si daca vi-e sete, o sa va aduc si apa proaspata.
Aduse apoi o galeata plina cu apa si gainusa si cocoselul se cocotara indata pe marginea galetii; isi afundara ciocurile in apa si cat ai clipi isi ridicara capul drept in sus, asa cum beau pasarile, iar vaca cea baltata trase si ea o inghititura zdravana. Dupa ce animalele se saturara, fata se aseza la masa langa batran si manca ceea ce-i lasase el. Dupa putina vreme, gainusa si cocoselul isi varara capsorul sub aripi si vaca cea baltata incepu sa clipeasca din ochi, semn ca-i era somn. Atunci fetita intreba:
        - N-ar fi timpul sa mergem la culcare?
Omul cu barba alba se adresa si de asta data celor trei fapturi:
                                Gainusa mea balaie,
                                Cocosel cu mandre straie,
                                Si tu, vaca mea baltata,
                                Raspundeti fetei pe data!
Si ele raspunsera Ducs!. Apoi, catre fetita:
                                Cu noi ai mancat,
                                Setea ne-ai astamparat
                                Si te-ai ingrijit cu drag de fiecare,
                                Somn usor! E timpul de culcare
        Fata urca treptele, scutura bine pernele si abia ispravi de intins asternutul proaspat, ca si veni batranul; se lungi in pat si barba lui cea alba ii ajungea pana la calcaie. Fata se urca in patul celalalt si adormi pe data.
        Dormi ea linistita, pana pe la miezul noptii, cand se isca in casa o asemenea harmalaie, ca fata se trezi deodata din somn. Paraia si scartaia prin toate ungherele; usa se deschidea cu zgomot si se izbea de perete, grinzile trosneau ca si cum ar fi fost smulse din incheieturi, iar treptele pareau ca sunt gata-gata sa se prabuseasca. In cele din urma se auzi o bubuitura asurzitoare ca si cand s-ar fi naruit intreg acoperisul. Dupa ce zgomotele se potolira, si cum nu i se intamplase nimic, fata continua sa stea linistita in patul ei si adormi din nou.
        Dar cand se trezi a doua zi, soarele rasarise de mult si ce-i vazura ochii? Se afla intr-o sala mare si-n jurul ei toate se scaldau intr-o stralucire nemaivazuta; peretii erau zugraviti cu flori de aur, pe un camp de matase verde, iar patul era de fildes si plapuma de catifea purpurie. Foarte aproape de ea, pe un scaun, se afla o pereche de pantofi brodati cu margaritare. Fetei i se paru ca totul e un vis, dar trei servitori imbracati in straie bogate intrara in iatac si o intrebara ce le porunceste.
        - Cautati-va de treaba, raspunse fata. Ma scol indata, sa-i gatesc batranului o ciorba si, dupa aia, o sa-mi satur gainusa cea frumoasa, cocoselul cel frumusel si frumoasa vaca baltata.
        Fata gandea ca batranul trebuie sa se fi sculat de mult, dar cand arunca o privire spre patul lui mosneagul disparuse si-n locul mosneagului in pat se afla un strain. Il privi mai cu luare-aminte si-si dadu seama ca e tanar si frumos. Tocmai atunci se trezi si flacaul si, ridicandu-se in capul oaselor, zise:
        - Sunt fecior de imparat si am fost blestemat de-o vrajitoare afurisita sa traiesc in padurea asta, sub chipul unui om batran, albit de ani. Nimanui nu i s-a ingaduit sa ma insoteasca, in afara de cei trei servitori, care au luat unul infatisare de gainusa, altul de cocosel si altul de vaca baltata. Si-mi era dat sa zac sub puterea blestemului pana ce s-ar fi ivit o fata cu inima atat de buna, incat bunatatea ei sa se reverse nu numai asupra oamenilor, ci si asupra animalelor. Tie ti-a fost harazit aceasta si-n miez de noapte ne-ai izbavit de cruntul blestem. Si casa cea veche din padure s-a prefacut iarasi in palatul meu imparatesc
        Dupa ce se sculara, feciorul de imparat porunci celor trei servitori sa se gateasca de drum, pentru a da de urma taietorului de lemne si a nevestei sale si sa-i pofteasca la nunta.
        - Dar unde sunt cele doua surori ale mele? intreba fata.
        - Le-am incuiat in pivnita si maine dimineata vor fi duse in adancul padurii, la un carbunar, ca sa-l slujeasca pana ce s-or face mai bune si nu vor mai lasa sa flamanzeasca bietele animale.


Vezi Galeria Foto

Cel mai bun loc din Romania unde sa-i sustii pe tricolori pentru meciurile de la Euro! 2015 Bucuresti

Cel mai important concurs de acvaristica din Romania incepe la Pet Expo 2015 Bucuresti

Din mirajul verii 2015 Bucuresti

Link-uri sponsorizateSubiecte pe aceeasi tema din Povesti pentru copii

Gasca de aur


Poveste Gasca de Aur - de Fratii GrimmA fost odata un om si omul asta avea trei feciori. Pe cel mai mic dintre ei il poreclisera Prostila si-l luau in ras si-l umpleau de ocari ori de cate ori aveau prilejul. Intr-o buna zi, cel mai mare dintre ...

Ploaia de stele


Poveste Ploaia de Stele - de Fratii GrimmEra odata o fetita careia ii murisera mama si tata si ea ramasese asa de saraca, incat nu mai avea nicio camaruta unde sa locuiasca, nici un pat unde sa doarma, in sfarsit, nimic altceva decat hainele de pe ea si bucatica de paine ...

Muzicantii din Bremen


A fost odata un om si omul asta avea un magar, care de ani si ani tot carase la moara saci cu graunte. Dar de la un timp bietului dobitoc i se imputinasera puterile si nu mai ...

Calimara cu cerneala


de Madeleine DavidzonMa aflam la masa mea de scris, dar povastirea la care lucram, nu vroia sa se lege cu nici-un chip. Fiecare pagina care mi se parea finisata, dupa ce o reciteam, o aruncam la gunoi. Cosul era plin cu astfel de cocoloase, in ...

Bobocul de rata cel urat


de Hans Christian AndersenCe frumos era la tara! Era in mijlocul verii; graul isi legana spicele-i galbene, ovazul era inca verde, si prin livezi fanul era asezat in capite mirositoare; barza se plimba de colo-colo cu lungile-i picioare rosii, vorbind in ...

Praslea cel voinic si merele de aur de Petre Ispirescu


A fost odata ca niciodata... Era odata un imparat puternic si mare si avea pe langa palaturile sale o gradina frumoasa, bogata de flori si mestesugita nevoie mare! Asa gradina nu se mai vazuse pana atunci, p-acolo. in fundul gradinei avea si un mar care facea mere de aur si, de cand il avea el, nu ...

Capra cu trei iezi de Ion Creanga


Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea : Sunt cinci degete la o mana si nu samana toate unul cu altul. Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice : - Dragii ...

Imparatia unde oamenii nu visau niciodata


Multe seminţii s-au perindat pe sub soare de când a fost durat acest pământ, dar niciuneia nu i-au lipsit visele.Aţi putea crede că a existat vreodată o seminţie lipsită de acest balsam aproape nepământean? Ei bine, era odată, într-o ţară îndepărtată, un popor de oameni ...

Zana zorilor


A fost ce-a fost: dacă n-ar fi fost nici nu s-ar povesti.A fost odată un împărat, - un împărat mare şi puternic; împărăţia lui era atât de mare, încât nici nu se ştia unde se începe şi unde se sfârşeşte.Unii ziceau că ar ...

Pacala in satul lui


I se urâse şi lui Pacală să tot umble răzleţ; prin lume, aşa fără de nici o treabă, numai ca să încurce trebile altora şi să râdă de prostia oamenilor. Se hotărî dar să se facă şi el om aşezat ca toţ;i oamenii de treabă, să-şi întemeieze casa ...

Floarea intelepciunii si iarba puterii


Într-un sat neştiut de nimeni îşi duceau liniştitele zile ale bătrâneţii doi oameni nevoiaşi, dar buni la suflet precum pâinea scoasă din cuptor. Trudiseră din greu o viaţă întreagă, însă altă agoniseală nu aveau decât o cocioabă, cât să nu-i ...

Domnul Vucea


Auzisem eu de turci, de muscali şi de nemţii cu coadă; ziua, la miaza-mare, îi vedeam înaintea ochilor cu paloşe late, cu suliţe lungi, călări pe cai, sărind gardurile mahalalei, ca şi cum ar fi sărit o dâră de bou; îi vedeam robind roate de copii şi ...

Bunica


O vaz, ca prin vis. O vaz limpede, asa cum era. Nalta, uscativa, cu parul alb si cret, cu ochii caprui, cu gura stransa si cu buza de sus crestata in dinti de pieptene, de la nas in jos. Cum daschidea poarta, ii saream inainte. Ea baga binisor mana in san si-mi zicea:- ...

Bursierul


Din maidanele, vara impodobite cu flori si iarna cu zapada, de la umbra castanilor verzi si stufosi, unde se adunau batranii cu snoavele lor, de la vatra cu jeratic clipind ca niste ochi de aur, in jurul careia se prigoreau bunele mele surori, din atatea cantece, si ...

Hagi Tudose


Dincolo de "Crucea de peatră", d-a stânga Şoselei Vitanului, se ridică biserica "Sfânta Troiţa". Mândreţe de biserică. Ce zugrăveli, pe dinăuntru şi pe dinafară, cum arar se mai pomenesc numai la bisericile din vechime. Dar de asculţi la troiţeni, mai ...

Micul Print de Antoine de Saint Exupery


Capitolul IOdata, pe vremea cand aveam eu 6 ani, am dat peste o poza minunata, intr-o carte despre padurile virgine, numita "Intamplari traite". Infatisa un sarpe boa, care inghitea o fiara salbatica. Iata copia acelui desen.In cartea, aceea se spunea: "Serpii boa isi inghit ...

Cele douasprezece fete de imparat si palatul cel fermecat


A fost odata ca niciodata; ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de cand facea plopsorul pere si rachita micsunele; de cand se bateau ursii in coade; de cand se luau de gat lupii cu mieii de se sarutau, infratindu-se; de cand se potcovea ...

Povestea lui HarapAlb


Amu cică era odată într-o ţară un crai, care avea trei feciori. Şi craiul acela mai avea un frate mai mare, care era împărat într-o altă ţară, mai depărtată. Şi împăratul, fratele craiului, se numea Verde-împărat; şi ...

Crăiasa Albinelor


 Au fost odata doi feciori de împărat, care au pornit să-şi încerce norocul prin lume, şi feciorii ăştia au ajuns să ducă o viaţă atât de ticăloasă şi deşartă, că n-au mai avut îndrăzneala să calce pragul casei părinteşti. ...

Intalnire cu Lizuca


Intalnire cu Lizuca Era vara! Luasem vacanta .Nerabdatoare, am deschis cartile de la premiera. Am vrut sa citesc ,,Dumbrava Minunata'', dar am adormit. Se facea ca eram ...

Prietenia puiului de ciocarlie


Prietenia puiului de ciocârlie - Nu plânge, Boghea, nu plânge! Am să trimit o lebădă să te aducă... - Cum să mă aducă? - ...

Bunicul


Se scutura din salcami o ploaie de miresme. Bunicul sta pe prispa. Se gandeste. La ce se gandeste? La nimic. Innumara florile care cad. Se uita-n fundul gradinii. Se scarpina-n cap. Iar innumara florile scuturate de adiere. Pletele lui ...

Printesa bob de mazare


A fost odata ca niciodata un tanar print, care s-a intors acasa dupa o lunga calatorie prin intreaga imparatie. Era in cautarea unei printese pe care voia s-o ceara in casatorie. Calatoria a fost foarte lunga, dar nici una dintre printese ...

Masuta fermecata


A fost odata ca niciodata un taran sarac care avea trei fii. Erau saraci lipiti pamantului si abia isi mai duceau traiul de azi pe maine. Asa ca, intr-o buna zi, cei trei baieti sa hotarara sa invete o meserie si plecara in lume sa-si ...

Mica Sirena


Departe, departe in largul marii, apa-i albastra ca floarea albastrelelor, limpede ca cel mai curat cristal, si asa de adanca, incat niciodata vreo ancora nu i-a dat de fund, si ar trebui sa pui nenumarate turnuri de biserici unele peste ...

Catelusul schiop


În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Căţeluşi de vânzare”Un baieţel de 10 ani intră şi intreabă care-i preţul unui căţeluş. Vânzătorul îi răspunde că preţul esteîntre 20 şi 40 lei ...

Canuta om sucit


A fost odată un om care toată viaţa lui nu s-a putut potrivi cu lumea - un om sucit. Mă-sii i-a abătut să nască tocmai despre ziuă la lăsata secului de postu mare, când se pornise o zloată grozavă. Paştele în anul acela ...

Motanul incaltat


Un morar lasase o mostenire destul de modesta celor trei feciori ai sai: o moara un asin si un motan. Imparteala se facu de indata. Celui mai mare i se cuvenea moara, celui de-al doilea, asinul, iar celui mai tanar nu-i ramase decat motanul.Mezinul ...

Croitorul cel viteaz


Într-o dimineaţă de vară, un croitoraş şedea plin de voioşie la masa lui de lucru de lângă fereastră. Cosea de zor, iar mâinile lui parcă alergau singure pe ţesătură.Tocmai atunci se întâmplă să treacă pe stradă ...

Florita din codru


A fost ce-a fost, daca n-ar fi fost, nici nu s-ar povesti. In mijlocul codrilor, langa drumul cel mare, langa drumul cel de tara pe unde umbla si trece imparatul cu voinicii sai, era odinioara o crasma. La crasma aceea era o crasmarita; ...

Puiul


Sandi, sa asculti pe mamicaIntr-o primavara, o prepelita aproape moarta de oboseala — ca venea de departe, tocmai din Africa — s-a lasat din zbor intr-un lan verde de grau, la marginea unui lastar. Dupa ce s-a odihnit vreo cateva ...

Prostia omenesca


A fost odata, cand a fost, ca, daca n-ar fi fost, nu s-ar povesti.Noi nu suntem de pe cand povestile, ci suntem mai dincoace cu vro doua-trei zile, de pe cand se potcovea purecele cu nouazeci si noua de oca de fer la un picior si ...

Pasarea maiastra


A fost odata ca niciodata; ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de cand facea plopsorul pere si rachita micsunele; de cand se bateau ursii in coade; de cand se luau de gat lupii cu mieii de ...

Povestea fulgului de zapada


Era odata, demult, tare demult, o fetita care se numea Roua. Roua se nascuse in casa ...

Unde locuieste Mos Craciun


Mos Craciun traieste in Laponia, impreuna cu niste spiridusi care lucreaza in fabrica de jucarii si care construiesc ...

Ali baba si cei 40 de hoti


Traia odata in Persia, in vremuri de demult, un om pe nume Ali Baba. Era taietor de lemne si isi castiga tare greu painea zilnica din vanzarea ...

Aladin si lampa fermecata


Traia odata in tara sultanului un baiat pe nume Aladin. El era tare sarac si-si petrecea ...

Secretul lui Mos Craciun


...

Punguta cu doi bani


...

Broasca testoasa cea fermecata


A fost odata ca niciodata; ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de cand facea plopsorul pere si rachita micsunele; de cand se bateau ursii in coade; de cand se luau de gat lupii cu mieii de se sarutau, infratindu-se; de cand se potcovea ...

Gargaunele si Capcaunul


A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti. La poalele unui munte era un sat, in care oamenii traiau foarte fericiti. Pana intr-o zi, cand in varful muntelui s-a stabilit un capcaun. Si acest capcaun cobora in fiecare zi in sat si lua cate un copil pe care ...

Fata babei si fata mosneagului


Erau odată un moşneag şi-o babă, şi moşneagul avea o fată, şi baba tot o fată. Fata babei era slută, leneşă, artagoasa şi rea la inimă, dar, pentru că era fata mamei, se alinta cum s-alintă cioara in laţ, lăsând tot ...

Frumoasa si Bestia


Un negustor foarte bogat, tata a trei baieti si trei fete, dintre care doua orgolioase si ingamfate, iar a treia foarte frumoasa, pe cat de frumoasa pe atat de inteleapta, pierdu ...

Degetica


Era odata o biata femeie saraca, traia singura si grozav dorea sa aiba un copil pe langa dansa, care sa-i fie sprijin la batranete. Se duse intr-o zi in padure, acolo intalni ...

Alba ca Zapada si cei 7 pitici


Intr-o zi de iarna, o regina frumoasa si inteleapta, care statea la fereastra si ...

La cirese


Odata, vara, pe-aproape de Mosi, ma furisez din casa si ma duc, ziua miaza-mare, la mos Vasile, fratele tatei cel mai mare, sa fur niste cirese; ...

Greuceanu


A fost odată ca niciodată; că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti; de când făcea plopşorul pere şi răchita micşunele; de când se băteau urşii în coade; de când se luau de gât lupii cu mieii de se sărutau, înfrăţindu-se; ...

Zana Muntilor


A fost odata un imparat foarte viteaz; toate imparatiile de prinprejurul imparatiei sale ii cerea sfaturi: atat era de drept si intelept. Cand se isca sfada intre dansii si, cum zicea el, asa se si facea, fiindca era judecator drept si ...

Povestea Privighetorii


Acum mult timp, in China traia un imparat al carui palat era cel mai frumos din lume, fiind construit in intregime din portelan delicat. In ...

Spaima Zmeilor


A fost odata ce-a fost; a fost un om si-o femeie, barbat si muiere, oameni de treaba, el bun si ea cuminte, incat li se dusese vestea ca traiesc bine si toti se bucurau cand ...
Cautari frecvente similare temei articolului Casuta din padure::
ghicitori despre padurenume fete din bibliein padureanimalele din jungla
semne din nasterepadurecapsule din plante cynarala casuta noastra mica
Ai citit:
Povestea Casuta din pad
. Daca ti-a placut, te rugam sa ii dai Like si Share pe Facebook! Multumim!

Postat in Povesti pentru copii pe 2014-10-20
Tag
Ne gasesti pe:
CopiiSiMamici.ro Google+CopiiSiMamici.ro RSS CopiiSiMamici.ro pe Facebook
CopiiSiMamici.ro pe Twitter
Sarcina pe saptamani
Galerii Foto
Analize sarcina
Diversificarea alimentatiei
Citate
Director WEB Gratuit PubTV - SEO Directory
Teme abordate
Copii
Mame
Sarcina
Nastere
Educatie
Dictionar
Dictionar De Vise
Alte informatii:
CONTACT si PUBLICITATE pe site
Despre Noi
Informatii Cookies
Iti mai oferim:
Coloreaza Online
Planse de Colorat
Videoclipuri
Calculator Sarcina
Calculator Culoarea Ochilor Bebelusului
Calculator Calorii
Calculator: Baietel sau Fetita
Calculator Varsta
Emoticoane Facebook
Evenimente
Copyright © 2009 - 2015 SC STILART SOFTWARE SRL - Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare