Link-uri sponsorizate

Candidoza orala


1967 vizualizari
Candidoza orala 2017
Link-uri sponsorizate
Candidoza orala este o infectie determinate de o ciuperca, dezvoltata la nivelul mucoasei din gura si de pe limba. Scaderea cantitatii de saliva in afectiunile glandelor salivare sau in urma unor tratamente cu medicamente antihistaminice sau diuretice, aplicarea pe mucoasa a unor substante pe baza de cortizon sau existenta unor rani vechi, igiena necorespunzatoare, deficitara, urmata bineinteles de un pH coborat (mediu acid ) si nu in ultimul rand fumatul , toate acestea pot conduce la instalarea infectiilor produse de ciuperci.
Apare ca o formatiune albicioasa, catifelata, o leziune in gura si pe limba. Sub materialul albicios, exista tesut de culoare rosie, care poate sangera usor. Leziunile pot creste incet ca numar si ca suprafata. Daca nu sunt foarte clare leziunile pentru a stabili un diagnostic, poate fi efectuata o examinare microscopica a probelor prelevate din leziunile din gura si de pe limba, cu scopul de a cauta ciuperca de tip Candida.
Pentru aftele la sugari, tratamentul de multe ori nu este necesar, acestea trecand de la sine. In general ar trebui sa dispara in termen de 2 saptamani.
Tratamentul trebuie recomandat de un medic specialist inainte de a lua orice pastila.
Consultati medicul de familie (sau pediatrul) pentru a va confirma daca este vorba despre candidoza orala si pentru a primi recomandarile terapeutice corespunzatoare.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu