Link-uri sponsorizate

Bulimia Simptomele bulimiei si tratamente pentru bulimie


4492 vizualizari
Bulimia Simptomele bulimiei si tratamente pentru bulimie 2017
Link-uri sponsorizate
Bulimia este o dereglare alimentara cronica. Bulimia provoaca foamea in timpul carora bolnavii mananca pe ascuns, cantitati foarte mari de hrana si dupa pentru ca se simt vinovati si mai ales pentru a nu lua in greutate, ei isi provoaca singuri varsaturi, folosesc laxative sau fac exercitii fizice epuizante.

Bulimia debuteaza in adolescenta tarzie sau la adultul tanar, in general la femei. Bulimia nervoasa este o tulburare de comportament alimentar, de supraalimentatie necontrolata mult fata de necesitatile organice si cauzat de o perturbare neuropsihica, prin provocarea varsaturilor.

Ca o ciudatenie a comportamentului bulimic, nu doar foamea excesiva ci si consumul de alimente sunt semne de bulimie.

Exista bulimici dependenti de bauturi care poarte denumirea de: POTAMANIAC (necesitatea de a bea cantitati foarte mari de apa, pana la 15 litri pe zi) si DISPOMANIA (necesitatea de a bea cantitati uriase de bauturi alcolice).

Specialistii cred ca bulimia este o boala a societatilor moderne, iar stresul are un rol foarte important in aparitia bolii.

De asemenea, problemele in familie, respectul de sine si problemele legate de personalitate constituie alti factori.

Urmarile asupra propriului organism sunt dramatice: complicatii dentare grave, tulburari ale ciclului menstrual, alterarea muschilor.

Tratamentul bulimiei este complex, necesita chiar si spitalizarea in majoritatea cazurilor.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu