Bors de fasole moldovenesc

Bors de fasole moldovenesc 2017
Pentru a prepara un delicios bors moldovenesc ai nevoie de:
- o jumatate de kg fasole
- 1 ciolan afumat
- 3 cepe
- 2 morcovi potriviti
- 1 pastarnac
- 1 litru zeama de varza murata sau bors acru
- cimbru
- boia
- tarhon
- leustean

Mod de preparare:

1. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert
2. Dupa ce a dat fasolea intr-un clocot, o scurgi de zeama.
3. Adaugi apoi alta apa.
4. Toci marunt legumele si le pui in oala.
5. Adaugi si ciolanul taiat in bucatele mai mici.
6. Pui sare, piper, boia, cimbru si tarhon si lasi totul la fiert.
7. Cand s-au fiert fasolea si legumele, adaugi zeama de varza (atentie, daca zeama de varza este sarata, nu mai pui sare) sau borsul  si 2-3 linguri de bulion.
8. Mai dai borsul intr-un clocot.
9. Asezonezi cu sare, piper, cimbru, boia si tarhon dupa gust.
10. Adaugi si leustean verde, tocat.




Pofta buna.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu