Link-uri sponsorizate

Ascaridioza sau Limbricii


3465 vizualizari
Ascaridioza sau Limbricii 2017
Link-uri sponsorizate
Ascaridioza este infectia cu viermele cilindric Ascaris .De obicei infectia nu cauzeaza nici un simptom, dar poate determina febra, tuse, urmate de crampe abdominale.In cazurile severe, copii pot avea deficiente staturo-ponderale, sau viermii pot bloca intestinul, determinind durere severa si varsaturi.
Daca este înghitit de om, oul parazitului ajunge în intestinul subtire, unde larva paraseste oul si patrunde în mucoasa intestinala, începând migrarea prin circulatia sanguina, pentru a ajunge în ficat si plamân. In primele 4 zile, larvele se gasesc în ficat, iar în urmatoarele 6 zile, în tesutul pulmonar. Larvele strabat peretele alveolar, intrând în alveole, apoi migreaza în bronhiole, bronhii, trahee si faringe. Pot fi eliminate prin tuse sau pot fi înghitite, ajungând în intestin, unde în decurs de 60 de zile se transforma în adulti.In decurs de 2-4 saptamani, in conditiile mediului extern, din ou iese larva si devine infectiosa. Astfel ciclul se reia.

In perioada migrarii larvelor:

- transpiratii
- febra
- eruptii cutanate

In faza intestinala:

- diaree
- varsaturi
- tulburari de tranzit intestinal
- dureri abdominale severe
- voma

Tratament:

Tratamentul medicamentos consta in admistrarea de mebendazol, albendazol si pyrantel pamoate. Aceste medicamente distrug viermele adult.
Tratamentul chirurgical de recomanda in situatii ca obstructii sau perforatii intestinale, obstructia canalelor biliare, apendicita.
Prevenirea infectiei cu Ascaris se face prin pastrarea unei igene corecte a alimentatiei, spalarea frecventa a mainilor, oparirea legumelor şi fructelor presupuse contaminate.Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu