• 2017 - Mancare de urzici

    Mancare de urzici



    Ingrediente:- urzici- 3 linguri malai- 5 catei usturoi- ulei de masline- sare- piper- leusteanCum se prepara:Urzicile se curata de codite si se spala in 4-5 ape. Se pun la fiert timp de 10 minute. Apa in care au fiert se pastreaza nu se arunca.Intr-o cratitoara se adauga putin ulei, urzicile fierte si malaiul. Cu o lingura de lemn se freaca bine urzicile pana devin o pasta. Compozitia ...

  • 2017 - Spaghete cu sos de usturoi

    Spaghete cu sos de usturoi



    Ingrediente: - 500 g spaghete,- 4 capatani de usturoi- 4 linguri ulei masline, - mustar,- 1 lamaie, - piper negru, - 2 dovlecei, - 300 g ciuperci- suc de rosii.Mod de preparare: Usturoiul curatat se toaca marunt si se pune in hartie de aluminiu in cuptor ca sa se inmoaie.Dupa ce s-a inmuiat, se pune impreuna cu mustarul, piperul, zeama de lamaie in mixer, pentru a obtine un piure. ...

  • 2017 - Fasole scazuta

    Fasole scazuta



    Ingrediente: - 500 g fasole boabe- 1 ceapa mare - 1 foaie de dafin- 2 morcovi- 1 pastarnac- 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)- 50 ml ulei- sare, cimbru, piper, o crenguta rozmarin- marar si patunjel verde Mod de preparare: Fasolea muiata cateva ore, o fierbi cate 5 minute si schimbi apa de 3-4 ori, apoi o fierbi 20 minute la oala sub presiune.Calesti o ...

  • 2017 - Sarmale de post

    Sarmale de post



    Pentru prepararea unor delicioase sarmale de post aveti nevoie de:- o Varza acra- 1/2 ciuperci- o cana de orez- 3 cepe mari - 1 morcov- 100 ml ulei- 2 linguri pasta de rosii- 150ml suc de rosii- sare, piper, marar,o foaie de dafinMod de preparare:Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa lasandu-le sa fiarba putin ...

  • 2017 - Placinta cu mere de post

    Placinta cu mere de post



    Ingrediente: - 400 g mere curatate si razuite - 300 g faina  - 30 g zahar - 10 g scortisoara - 200 g margarina - putina sare - suc de lamaie proaspat Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca merele razuite cu restul ingredientelor. Se obtine un amestec omogen care se toarna intr-o tava de copt unsa cu margarina si tapetata cu putina faina. Se da apoi la cuptor la foc ...

  • 2017 - Chiftele de post

    Chiftele de post



    Ingrediente:- 1 cutie de ciuperci- 2 cartofi- 2 linguri orez- 2 cepe mici- boia - 1 legatura patrunjel- sare si piper- ulei pentru prajit- 3 linguri fainaMod de preparare al chiftelelor de post:Cartofii se curata si se pun la fiert. Separat se pune la fiert orezul. Ceapa tocata se caleste putin. Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, ...

  • 2017 - Drob de legume

    Drob de legume



    Ingrediente:- 4 cepe- 200 g orez- 1 radacina telina- 2 cartofi- 2 morcovi- sare si piper- 150 g masline- 5 linguri pesmet- condiment Delikat- 2 legaturi patrunjel- 1 legatura marar- margarina- 2 linguri boia de ardei dulceMod de preparare:Orezul se pune la fiert in apa cu o lingura Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea ...

  • 2017 - Supa crema de legume

    Supa crema de legume



    Ingrediente:- 4 morcovi- 2 radacini patrunjel- 2 telini mici- 6 cartofi- crutoane- 2 cepe- 1 legatura patrunjel- sare si piper- 1 ardei- 4 linguri ulei- 1/2 lamaieMod de preparare:Se spala si se taie legumele marunt. Se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si piper pana se sfarama.Cand toate legumele sunt fierte, le scoatem si le mutam intr-un castron unde le pastram pana obtinem ...

  • 2017 - Ghiveci cu legume

    Ghiveci cu legume



    Ingrediente:- 6 cartofi- 3 morcovi- 3 ardei grasi- 1 dovlecel- 1 conopida- 1 varza mica- 300 g fasole verde- 1 telina mica- 100 ml bulion- 3 cepe- 4 rosii- ulei- 3 legaturi patrunjel verde- sare si piperMod de preparare:Curatam de coaja telina, dovlecelul, morcovii si cartofii, dupa care taiem ceapa si o punem la calit in ulei.Taiem in bucatele cartofii, dovlecelu, conopida, fasolea ...

  • 2017 - Mancare de praz cu masline

    Mancare de praz cu masline



    Ingrediente:- praz- 1 lingura sos iute- masline- ulei- 3 linguri sos de rosii- sare- cimbru Mod de preparare:In tigaia cu ulei incins adaugi prazul taiat rondele si o cescuta cu apa.Dupa 10 minute se adauga maslinele si sosul iute. Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sare dupa gust.Acoperim vasul si mai lasam 2-3 minute.Se serveste cu mamaliguta....

12 articole in categoria Retete de post