• 2017 - Ecler cu ciocolata

    Ecler cu ciocolata



    Ingrediente:- 100 g margarina- 125 g faina- 1/2 lingura sare- 125 ml apaCrema de ciocolata:- o cana lapte rece- 3 linguri zahar- 2 linguri cacao- 1 lingura cu varf faina- esenta rom- 50 g unt- 300 ml frisca batutaGlazura:- 4 linguri cacao- 6 linguri apaCum se prepara:Se pune margarina cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc). ...

  • 2017 - Galuste cu prune

    Galuste cu prune



    Ingrediente:- 400 g cartofi- 100 g faina- 5 linguri zahar- 8 prune- 50 ml ulei- pesmetCum se prepara:Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce au fiert se piseaza si se dau prin masina de tocay.Cand s-au racit se amesteca cu faina si o lingura de zahar. Coca va fi un pic moale si putin lipicioasa. Se imparte in 8 parti.Se curata prunele de samburi si in ...

  • 2017 - Salam de biscuiti

    Salam de biscuiti



    Ingrediente- 1litru lapte- 1 kg biscuiti simpli- margarina 250gr- 11 linguri de zahr- 5 linguri cacao- esenta de rom- 700 gr rahat- 50 g nuca de cocosCum se prepara:Se rup biscuiti in bucati potrivite intr-un vas mai mare, se taie rahatul fasii.Separat se fierbe laptele, se adauga margarina si zaharul la foc mic pana cand se topesc. Se da vasul de pe foc si de adauga cacao si se ...

  • 2017 - Piscoturi de casa

    Piscoturi de casa



    Ingrediente:- 250g unt, margarina sau untura- 4 linguri de zahar- 2 galbenusuri- un varf de cutit de bicarbonat- 2 linguri de apa- 500 g fainaCum se prepara:Se pregateste aluatul de piscoturi intr-un castron in care se freaca untul cu zaharul, peste care se adauga galbenusurile, bicarbonatul si apa.Faina se incorporeaza treptat in compozitie pana cand obtinem un aluat potrivit. ...

  • 2017 - Negresa

    Negresa



    Ingrediente:- 300g zahar- 150 ml ulei- 300 ml lapte cald- 350g faina- 1 lingura bicarbonat- 3 linguri gem- 1 ou- 3 plicuri zahar vanilat- 3 linguri cacao - esenteCum se prepara:Intr-un castron adaugi oul cu zaharul tos si cel vanilat, dupa care amesteci cu mixerul pana se albeste compozitia.Se adauga ulei cate putin, la fel faci si cu laptele cald dupa care se pune si faina apoi ...

  • 2017 - Pandispan cu visine

    Pandispan cu visine



    Ingrediente:- 4 oua- 1 cana de zahar- 1/2 cana ulei- 5lg faina- 1/2 plic praf de copt- visine proaspete sau la borcan- 20 g unt- 70 g biscuiti simpliCum se prepara:Tava dreptunghiulara se unge cu unt si se catuseste cu biscuitii macinati.Puneti apoi in tava visinele, odata facut acest aranjament se pune aluatul de mai jos.Pentru blat se bat bine intai ouale cu zahar, uleiul se ...

  • 2017 - Gris cu lapte

    Gris cu lapte



    Ingrediente:- 1/2 lapte- 30 g zahar- 30 g gris- zahar vanilat- scortisoaraCum se prepara:Laptele se fierbe impreuna cu zaharul vanilat. Cand laptele incepe sa colocteasca se adauga putin cate putin grisul. Se amesteca in continuu si se lasa la fiert cam 10 minute. Se lasa sa se raceasca dupa care se presara deasupra scortisoara....

  • 2017 - Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci



    Ingrediente:- lapte 120 ml- drojdie uscata - zahar 200 g- faina alba 350 g- 1 ou- 80 g unt- un varf de lingurita de sare- 250 g nuci- 5 linguri miereCum se prepara:Laptele cald se amesteca cu 2 lingurite de zahar si 1 lingurita de drojdie uscata, lasat 10 minute la loc cald.Intr-un bol puneti faina, oul si sarea. Adaugati compositia de lapte cu drojdie. Amestecati si pe parcurs ...

  • 2017 - Papanasi

    Papanasi



    Ingrediente pentru papanasi:- 500 g branza de vaci- 70 g zahar tos- 200 -250 g faina- ulei pentru prajit- un praf de sare- coaja rasa de la 1 lamaie optional- 2 oua-1 lingurita bicarbonat de sodiu sau un plic praf de copt stins in doua lingurite de zeama de lamaieMod de preparare:Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. ...

  • 2017 - Tort sarlota

    Tort sarlota



    Ingrediente:- 8 oua- 100 g zahar- 200 ml lapte - 3 foi de gelatina- 20 g cacao- 300 g frisca- 1 pachetel de zahar vanilat- 40 g rom- 40 g zahar pudra- 100 g frisca- 100 g fructe zaharateMod de preparare:Se amesteca bine ouale, laptele si zaharul, apoi se bat cu telul, se pun la foc si se lasa sa fiarba, amestecand tot timpul. Se adauga gelatina inmuiata in apa rece si cacaua. Se ...

25 articole in categoria Dulciuri