Link-uri sponsorizate

Apendicita




2786 vizualizari
Apendicita 2017
Link-uri sponsorizate

Apendicita reprezinta inflamatia apendicelui si este cea mai frecventa cauza a durerii abdominale acute la copii. Apendicita reprezinta inflamarea unui saculet atasat intestinului, denumit apendice. Neindeplinind nicio functie in procesul de digestie, apendicita poate fi indepartata printr-o operatie chirurgicala.
Ea reprezinta una din cele mai frecvente cauze de suferinta abdominala, poate avea o evolutie acuta sau cronica.De inflamatia apendicelui pot fi acuzati nu numai germenii intestinali, dar si stafilococul, streptococul sau pneumococul.Iar, printre factorii care inlesnesc inflamarea apendicelui se numara tulburarile de digestie, inflamatia amigdalelor (rosu in gat), bolile copilariei (pojarul, scarlatina, varicela, oreionul, etc) sau chiar parazitozele intestinale, dintre care viermii, ocupa un loc fruntas pe lista neagra.

Simptomele apendicitei:

- durere abdominala severa, in special in jurul buricului, in partea dreapta inferioara a abdomenului
- stari de ameteala sau stari de voma
- diaree, cu stari de slabiciune
- inflamare a abdomenului, in special la copii

Tratamentul apendicitei:

În primul rând medicul se intereseaza daca exista cazuri anterioare în familia bolnavului. Colecteaza teste de sânge si urina, îi ia temperatura si apasa în partea dreapta a abdomenului. Mai rar, acesta introduce un deget în anusul pacientului, pentru a exclude orice alta cauza a durerilor.
Interventia chirurgicala este singura metoda de tratare si este recomandat ca aceasta sa se efectueze inainte de faza acuta, pentru evitarea riscul unor complicatii.Operatia este simpla, de scurt durata si presupune o anestezie generala. De obicei, rahi-anestezia nu se plaica la copii pentru ca este greu sa fie tinuti nemiscati. Durata de spitalizare este scurta: doua, trei zile - pentru ca micutii se refac foarte repede.
Perioada de recuperare, dupa apendicita, presupune evitarea efortului fizic si un regim alimentar bazat pe lichide (compot, ceai, supa), la care se pot adauga treptat solidele (fara cruditati sau alimente greu digerabile: ciocolata, alunele, mancarurile grase, sosurile si prajelile).


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu