Link-uri sponsorizate

Anorexia simptomele anorexiei si tratamente pentru anorexie


5229 vizualizari
Anorexia simptomele anorexiei si tratamente pentru anorexie 2017
Link-uri sponsorizate
Anorexia este o perturbare a comportamentului alimentar care se manifesta prin refuzul de a manca. Anorexicele nu doresc sa scape de greutatea in plus, ele vor sa scape de ultima farama de grasime care le impiedica sa isi scoata la iveala oasele.

Aceasta dereglare, care apare de cele mai multe ori la adolescentii aflati la pubertate si implica pierderi in greutate de cel putin 15% din greutatea unui organism normal. Luand in considerare intreaga populatie, anorexia este o boala destul de rara.

Mai multi factori care se influenteaza reciproc, contribuie la formarea anorexiei: biologici, psihici si sociali. Majoritatea persoanelor care sufera de aceasta boala le este frica sa manance normal deoarece cred ca o data ce incep nu se mai pot opri.
In unele situatii, diferenta intre bulimie si celelalte dereglari ale comportamentului este destul de greu observata.

Cu toate ca cele doua au caracteristici tipice diferite, trecerea de la una la alta poate avea loc neobservata si foarte repede. Alte cazuri in care aceasta boala devine fatala sunt depresiile sau alte boli care pot aparea datorita sistemului imunitar afectat.

Anorexia este o perturbare a comportamentului alimentar foarte periculoasa care poate duce chiar si la moartea pacientului, deoarece persoanele afectate de aceasta boala se considera grase chiar si in cazul unei greutati subnormale.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu