Link-uri sponsorizate

Anghiografie coronariana


1510 vizualizari
Anghiografie coronariana 2017
Link-uri sponsorizate
Angiografia coronariana este „testul de aur“ prin care se poate depista cu precizie o afectiune cardiovasculara. Inima este un muschi care pompeaza continuu sange in tot corpul. Arterele coronare aprovizioneaza inima cu necesarul de oxigen si substante nutritive de care are nevoie pentru a functiona in mod eficient. Daca un pacient dezvolta la inima simptome cum ar fi durerea toracica, ameteli sau dureri usoare de cap, se face o angiografie coronariana pentru a testa prezenta unor placi in arterele coronare.
Angiografia coronariana clasica, cea care da cele mai clare si complete rezultate, se face prin cateterism cardiac. Ea comporta unele riscuri si prezinta unele contraindicatii, dar aduce date foarte pretioase in stabilirea atitudinii terapeutice. In principiu, metoda consta in introducerea unui cateter, un tub subtire si flexibil, de la nivelul unui vas periferic pana la inima. Ajuns aici, prin cateter se injecteaza o substanta de contrast in arterele coronare, iar cu ajutorul unui fascicul de radiatii, ceva mai puternic decat in cazul radiografiilor obisnuite, se obtin imagini care sunt vizibile pe un monitor si care pot fi inregistrate.
Imaginea obtinuta in timpul angiografiei arata daca este vreun blocaj, anevrism, ingustare sau alte anomalii in artere. Daca este nevoie de tratament, medicul poate recomanda terapia adecvata.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu