Link-uri sponsorizate

Anestezia epidurala si travaliul


4570 vizualizari
Anestezia epidurala si travaliul 2017
Link-uri sponsorizate
Ati auzit cu siguranta cel putin o data de expresia anestezie epidurala. Cu aceeasi siguranta credem ca v-ati intrebat ce este anestezia epidurala. In acest sens, anestezia epidurala reprezinta efectuarea unei injectii cu o anumita doza de anestezic in partea de jos a coloanei vertebrale, exact in regiunea epidurala, in apropierea maduvei spinarii.

Anestezia epidurala se face pentru a anestezia nervii care transporta informatii de la uter catre canalul nasterii. In acest mod, sunt eliminate durerile nasterii.

Dezavantajul adus de anestezia epidurala consta in faptul ca gravida un mai are putere in picioare si nu se poate forta sa impinga copilul afara din uter. Printre substantele continute de anestezicele utilizate la anestezia epidurala mentionam Fentanylul, Morfina si Petidina. Durata medie a efectului de anestezie este de 2 ore de la injectia in zona epidurala.

Cum se face anestezia epidurala ?

Viitoarea mamica se asaza pe o parte fiindu-i dezvelita partea din spate. Se efectueaza o injectie cu anestezic intre vertebre, in jurul maduvei spinarii. Este foarte important ca gravida sa stea complet nemiscata in timpul procedurii.

Riscurile prezentate de anestezia epidurala sunt :
- Posibilitatea patrunderii substantelor injectate in sistemul sanguin, ajungand in final si la fat;
- Posibilitatea atingerii unor nervi in timpul introducerii acului in zona epidurala, fapt ce poate conduce la paralizie;
- Producerea unui sentiment neplacut de lipsa de control asupra propriului corp pentru gravida;
- Scaderea tensiunii arteriale a gravidei;
- Copilul poate avea dificultati in respiratie si la alaptare;
- Se presupune ca o mama care a nascut fiind ajutata de o anestezie epidurala poate fi mai distanta fata de propriul copil, neputand sa se ataseze sentimental de acesta. Exista date care confirma faptul ca anestezicul poate inhiba diverse procese psihice ale mamei in timpul travaliului.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu