Link-uri sponsorizate

Am voie sa fac o operatie LASIK la ochi in timpul sarcinii


2442 vizualizari
Am voie sa fac o operatie LASIK la ochi in timpul sarcinii  2017
Link-uri sponsorizate
Problemele cu ochii sunt din ce in ce mai des intalnite si mai suparatoare pentru cei mai multi dintre noi. Si eu port ochelari de vedere pentru distanta si marturisesc ca ma gandesc sa fac o operatie LASIK la ochi. Se pune totusi o intrebare : Am voie sa fac o operatie LASIK daca sunt insarcinata ?timpul-sarcinii.jpg" style="border: medium none; float: right;" nume="Am voie sa fac o operatie LASIK la ochi in timpul sarcinii ?" />

Desi cel mai probabil copilul nu ar fi afectat, conform spuselor unor medici oftalmologi, perioada sarcinii nu este cea mai potrivita pentru a-ti face o operatie LASIK la ochi. Corpul tau si mai ales ochii, ca aceasta parte anatomica ne intereseaza in cazul de fata, sufera modificari specifice numai sarcinii si anume vederea se modifica in sensul ca fie vezi mai bine decat de obicei la apropiere fie vezi mai bine decat inainte de sarcina la departare, depinde de la caz la caz.

Astfel, odata cu nasterea si incetarea alaptarii, ochii tai revin la alti parametri si o operatie LASIK facuta in timpul sarcinii nu ar fi eficienta in perioada de dupa sarcina. Pe scurt, nu se recomanda o operatie la ochi de tip LASIK in timpul sarcinii deoarece nu ar avea efectul scontat.

In afara de acest motiv, inainte de operatie se vor pune picaturi pentru dilatarea pupilei care nu au fost testate pe femei insarcinate si nu se stie cu exactitate daca au efecte adverse asupra sarcinii. In timpul sarcinii ochii sunt mai uscati decat de obicei si, daca se realizeaza o operatie LASIK in aceste conditii, ochii tai nu se vor vindeca la fel de bine ca in alta perioada decat cea a sarcinii.

De asemenea, este recomandat, datorita hormonilor din organism care ar influenta negativ operatia, sa astepti sa treaca doua cicluri menstruale dupa ce ai incetat alaptarea pana sa faci operatia LASIK.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu