Link-uri sponsorizate

Alternativa corecta la suptul degetului SUZETA


3053 vizualizari
Alternativa corecta la suptul degetului SUZETA 2017
Link-uri sponsorizate
Dupa cum spuneam intr-un articol anterior, toti copiii isi vor suge degetul la un moment dat. Variaza doar perioada in care se desfasoara acest comportament. Se pare ca exista o alternativa pentru suptul degetului: suzeta sau, dupa cum mai este numita, tetina.

Suzeta este un dispozitiv care are la baza un cerc, menit sa impiedice inghitirea suzetei de catre copil, si un mamelon fara gaura atasat cercului. Se pare ca acest supt al suzetei calmeaza copiii rapid si acest lucru poate avea doua cause: fie copilul este ocupat cu ceva si nu mai plange, fie simplul supt ca si act il linisteste el neputand sa realizeze la aceasta varsta ca nu este la sanul mamei.

Daca la suptul degetului copiii pot renunta pe la varsta de 5-6 ani, la suzeta copiii renunta pana cel tarziu la varsta de 2 ani, in general. Exista si exceptii, desigur, dar oricum nu ajung la 5-6 ani. Asadar, este de dorit ca un copil sa suga suzeta decat  propriul deget, suzeta fiind practic raul cel mai mic. Exista cazuri in care chiar si suzeta devine o obsesie pentru copii si nu se despart usor de ea. Se pare ca pur si simplu dupa o perioada ajung ei insisi sa o refuze.

Trebuie sa fiti atenti totusi, daca cel mic are deja dintisori, sa nu muste din materialul din care este confectionat mamelonul deoarece exista acest risc iar cel mic se poate ineca cu bucata de material muscata. Este indicat sa o verificati periodic si sa o spalati de cate ori cade din gura copilului, din motive igienice.

Totodata, suzetele vin in diferite forme, care mai de care mai atragatoare.  Nu toate sunt potrivite copilului dumneavoastra. Forma pe care o are discul poate sa nu fie compatibila cu fizionomia fetei si mai ales a gurii si nasului copilului si ii poate provoca rani prin utilizarea ei repetata.  Daca observati ca fata copilului in zona gurii, unde a fost suzeta, este rosie si iritata, schimbati suzeta.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu