Link-uri sponsorizate

Alimentatia artificiala a copilului sau cu ce inlocuim laptele matern




3723 vizualizari
Alimentatia artificiala a copilului sau cu ce inlocuim laptele matern 2017
Link-uri sponsorizate
Din cauza lipsei laptelui matern, nutritia sugarului trebuie asigurata cu un produs de lapte cat mai apropiat de compozitia laptelui matern.

Alimentatia artificiala este acea alimentatie care inlocuieste laptele matern,atunci cand sugarul ar trebui sa fie alaptat la san. In decursul istoriei,laptele uman a fost inlocuit cu mai multe feluri de lapte. Astazi, este cunosut faptul ca laptele praf are cea mai buna indicatie in alimentatia sugarului,fata de laptele de vaca.

O alimentatie artificiala condusa prost reprezinta una dintre cauzele principale de morbidilitate si mortalitate infantila. Laptele de vaca poate fi initial infectat, atunci cand provine de la vaci bolnave de tuberculoza, bruceloza si infectii streptococice.

Un risc foarte mare de infectare a laptelui de vaca ramane in mediul familiar,prin nerespectarea normelor igienico-sanitare privind manipularea, pastrarea si prepararea lui. Fierberea laptelui de vaca este metoda cea mai obisnuita de sterilizare.

Pentru ca fierberea laptelui sa fie cat mai corect efectuata,a cesta trebuie fiert cat mai aproape de momentul mulsului, la foc iute. Laptele trebuie sa fie fiert la temperatura de peste 100 grade Celsius, iar durata fierberii sa fie de peste 10 minute.

Cand laptele se "umfla" acesta are o temperatura de 70-80 grade Celsius. La fiecare masa data sugarului, este obligatoriu ca laptele sa fie trecut prin fierbere cel putin cateva minute.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu