Link-uri sponsorizate

Alergiile alimentare la copii




3111 vizualizari
Alergiile alimentare la copii 2017
Link-uri sponsorizate
Aproximativ doi din patru copii au reactii alegice la mancare. Alergiile alimentare apar atunci cand organismul vede un anumit aliment ca pe o substanta toxica, iar sistemul imunitar elibereaza cantitati mari de histamina substanta care provoaca reactii alergice.

Simptomele unei alergii alimentare
sunt:

Copii predispusi la alergia alimentara au o respiratie suieratoare si dificultati de inspiratie si expiratie. Simptomele pot aparea la cateva minute sau la cateva ore dupa ce substanta a fost consumata.In acelasi timp pot prezenta eruptii puringinoase, urticanie, varsaturi, diaree, greata, umflaturi in jurul gatului si dureri abdominale.

Alergia alimentara la copii poate fi caracterizata prin dificultati de respiratie, umflarea mucoasei bucale, scaderea tensiunii, soc si in cele din urma moartea.

Alimentele care pot provoca alergia alimentara sunt:
-laptele
-soia
-ouale
-graul
-nucile
-pestele
-fructele de mare
-arahidele

Cum previi alergia alimentara la copii:

-evitati administrarea formulelor de lapte cel putin un an
-in timpul alaptarii evitati laptele de vaca, pestele, arahidele si ouale
-nu administrati albusul de ou pana la varsta de doi ani
-nu introduceti in alimentatia copilului produse solide pana la varsta de 6 luni
-evitati arahidele, nucile si pestele pana la varsta de trei ani

Unele reactii la anumite alimente nu sunt alergii alimentare adevarate. Este vorba de intoleranta la anumite alimente, care spre deosebire de alergie, nu are legatura cu sistemul imunitar. Totusi intoleranta si alergia sunt deseori confundate pentru ca au aceleasi simptome. Copii care sufera de intoleranta la un anumit aliment pot consuma cantitati mici, pe cand cei care sufera de alergie nu au voie nici macar sa simta mirosul alimentului respectiv.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu