Link-uri sponsorizate

Alcoolul si tutunul in timpul sarcinii


6520 vizualizari
Alcoolul si tutunul in timpul sarcinii 2017
Link-uri sponsorizate
Sarcina isi are regulile ei de igiena, care trebuie respectate. O alimentatie rationala si echilibrata, bogata in proteine, din care sa nu lipseasca lactatele, fructele si legumele proaspete, renuntarea la bauturile alcoolice contribuie la buna evolutie a sarcinii.
Alcoolul ingerat de mama trece prin placenta in corpul fatului. In acest mod sunt posibile alterari ale organelor fatului, malformatii, monstruozitatii.
Deosebit de afectat este sistemul nervos, evitarea consumului de alcool constituind una dintre cele mai stringente recomandari igienice pentru apararea sanatatii mintale a viitorului nascut.
Alcolismul nu este ereditar. Insa copii proveniti din parinti alcoolici sunt adesea mai slabi din punct de vedere fizic si mintal, mai firavi.
Nici cu fumatul lucrurile nu stau altfel. Statistici intocmite pe loturi mari de femei fumatoare si nefumatoare au scos in evidenta ca proportia nou-nascutilor cu tulburari fizice si mintale este mult mai ridicata la femeile fumatoare, mai ales daca ele au continuat sa comita acest abuz in timpul sarcinii.

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu