Link-uri sponsorizate

Adenoidita acuta subacuta si recidivanta cronica


4375 vizualizari
Adenoidita acuta subacuta si recidivanta cronica 2017
Link-uri sponsorizate
Cand discutam despre adenoidita mentionam acea afectiune intalnita in special la copilul cu varste fragede si la sugari. Cauza adenoiditei o reprezinta infectia virotica sau microbiana a tesutului glandular aflat in zona nazo-faringiana.

Puteti observa simptomele adenoiditei prin febra, respiratia greoaie si sforaitul copilului. Forma agravata a adenoiditei o reprezinta in termeni simpli polipii nazali. Veti realiza ca cel mic are dificultati in respiratie si va prefera sa respire pe gura si va sforai continuu in timpul somnului.

Pentru a va convinge daca sugarul sau copilul cu varste fragede sufera de adenoidita sau nu, este necesar sa consultati un medic specialist O.R.L. Doar medicul poate pune un diagnostic corect si va poate indruma in ceea ce priveste tratamentul adenoiditei.

Daca doriti o definitie a adenoiditei mai clara, adenoidita reprezinta inflamarea amigdalei faringiene Lushka. Aceasta amigdala este parte din tesutul limfatic numit Inelul lui Waldeyer. Cresterea acestora in diametru duce la obstructionarea foselor nazale si de aici apare dificultatea copilului in a respira.

Adenoidita este de trei feluri:

1.Adenoidita acuta
2.Adenoidita subacuta
3.Adenoidita recidivanta cronica.


Nu uitati, daca observati ca cel mic respira greu si mereu pe gura sau sforaie de fiecare data cand doarme si pe toata durata somnului, este posibil sa aiba aceasta afectiune numita Adenoidita.


Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu