Link-uri sponsorizate

Acomodarea copilului in clasa a 5 a


2454 vizualizari
Acomodarea copilului in clasa a 5 a 2017
Link-uri sponsorizate
Clasa a 5-a reprezinta intrarea intr-o noua etapa scolara. Spre deosebire de clasele inferioare, in clasa a-5-a sunt profesori la fiecare materie, iar copilul trebuie sa se adapteze stilului fiecaruia in parte.

Daca invatatorul sau invatatoarea era omul pe care il vedeau zilnic, 4-5 ore pe zi si care se ocupa indeaproape de ei, acum figura autoritatii se multiplica.

Uneori clasa 5 reprezinta mutarea la alta scoala sau colegi noi si asa acomodarea ar deveni mult mai complicata. Va creste numarul materiilor, temelor pentru acasa si vor avea din ce in ce mai putin timp liber.

Copilul in clasa a-5-a este si la varsta la care va incepe sa caute modele in afara familiei si se poate atasa foarte mult de un profesor sau chiar de un coleg de clasa.

De obicei baietilor fata de fete le este mult mai greu sa se acomodeze la o schimbare in viata lor.
In general sunt obisnuiti cu scoala, acomodarea ar trebui sa fie mai lina si mai de scurta durata decat cea din clasa a-1-a.

In functie de particularitatile copilului acesta va avea nevoie de mai mult sau mai putin timp sa se acomodeze. Dar cu ajutorul parintelui si a dirigintelui acesta va trece mult mai usoara peste aceasta schimbare si sa faca fata noii provocari aduse de viata..

Te-ar putea interesa si:

Lasa un comentariu